18. huhtikuuta 2018

Irtiotto arjesta Gdanskissa


Olin viime viikolla pienellä Gdanskin matkalla. Matka kesti kolme yötä ja oli ihana itrtiotto arjesta. Lensimme sinne Turusta Wizz airilla ja majoitumme PURO Gdansk Stare Miasto hotellissa, joka oli todella hieno ja hyvällä sijainnilla aivan vanhan kaupungin kupeessa. Plussaa myös kohteessa oli se, että sinne matkustaminen ja siellä olo oli halpaa, mihin on tottunut muissa Keski-Euroopan maissa matkustaessa ja etenkin Suomen hintatasoon verrattuna. Kaupunki oli todella siisti ja viihtyisä, siellä oli sopivasti nähtävää tämän mittaisen loman aikana. Kävimme katsomassa toisen maailmansodan museota, joka oli todella laaja ja mielenkiintoinen. Jos näyttelyt olisi halunnut käydä tarkasti kokonaan läpi, siellä olisi viettänyt helposti koko päivänkin. Kiertelimme museossa noin. neljä tuntia ja saimme käytyä siinä ajassa näyttelyn pääpiirteet läpi. Kävimme katsomassa myös Euroopan solidaarisuuskeskusta ja satamaa sen kattoterassilta käsin. Emme käyneet siellä katsomassa maksullisia näyttelyitä vaan ihmettelemässä vain rakennuksen erikoista arkkitehtuuria. Kävimme katsomassa St. Maryn kirkon ja sen tornissa olevalla näköalatasanteella. Tasanteelta oli hienot näkymät koko kaupungin ylle ja oli pienen pääsymaksun ja pitkien portaiden ylös kävelemisen arvoinen. En kuitenkaan suosittele menemään torniin todella pienten lasten tai huonojen jalkojen kanssa, sillä kierreportaikko oli todella kapea ja sen askelmat myös, joten sai kokoajan katsoa ja varoa minne astuu.

Ostoskeskuksista kävimme Galeria Handlowa Madisonissa, Galeria Metropoliassa ja Galeria Bałtyckassa. Joista viimeinen näistä oli ehdottomasti parhain ja suurin. Siellä oli mm. Bershka, Pull&Bear, Stradivarius sekä Sephora sekä monia muita tuttuja merkkiliikkeitä ja vähän vieraampiakin. Itse en hirveästi shoppaillut, sillä olin pelkillä käsimatkatavaroilla liikenteessä, joten ostoksille ei ollut hirveästi tilaa laukussa. Syömässä kävimme mm. Goldwasserissa, Original Burgerissa sekä Lookier Cafessa. Kaikkia voin kyllä lämpimästi suositella. Goldwasserissa oli hieman kalliimmat hinnat kuin muissa paikoissa, mutta ruoka ja palvelu oli erittäin hyvää, joten mielelläni maksoin siitä. Ravintola ja heidän terassi oli myös ihanalla paikalla joen varrella. Ilmat olivat hyvät näin keväällä (15-19 °C) ja oli kiva kun pahin turistikausi ei ollut vielä alkanut, joten ravintoloihin ei vielä tarvinnut tehdä pöytävarauksia. Aion kyllä joskus vielä matkustaa Gdanskiin uudelleen, sillä kaupunki oli todella kiva, edullinen ja plussana vielä se, että lento oli todella lyhyt. Olisi kiva päästä myös näkemään Sopot ja Oliwa, jotka sijaitsevat aivan Gdanskin lähettyvillä pienen junamatkan päässä. 

1 kommentti:

  1. Kiitos vielä kommentistasi! :) Katselin ja sullakin on kyllä tosi kiva blogi ja osuu hyvin mun mielenkiintoihin, niin jään seurailemaan sua!

    www.visionkatri.blogspot.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentista ♥